Biaktívne kolagénové peptidy Verisol® od výrobcu Gelita získali v Japonsku schválenie ako potravina s funkčným tvrdením

Nové výrobky od ASP

  • Posilnenie imunity
  • Aktívny život
  • Zdravé telo

Leták k novým výrobkom s Bioaktívny Kolagénom vo forme pdf

Rozdiel medzi čistým (natívnym) kolagénom a bioaktívnym kolagénovým peptidom

BODYBALANCE® na spevnenie tela

  • Zvyšovanie svalovej hmoty
  • Zníženie tukovej hmoty
  • Zvyšovanie svalovej sily

Kokosový olej

Kokosový olej bol donedávna považovaný za nezdravý, dôsledkom jeho obsahu vysoko nasýtených mastných kyselín. Dnes je však známe, že tuk obsiahnutý v kokosovom oleji je odlišný od ostatných tukov a má rozličné zdravotne prospešné vlastnosti. V súčasnosti získava stále väčšie uznanie.

Podstata výrobkov firmy ASP Divina nie je výroba podľa typu kolagénu, ale podľa potreby organizmu.

Rozlišujeme ich na jednotlivé druhy:

  • Pre potreby tvorby dermálneho kolagénu - vrásky, ochabnutá pokožka, celulitída, nechty, vlasy
  • Na podporu bolesti kĺbov
  • Posilnenie väzov a šliach 

TENDOFORTE - Posilniť väzy a šľachy

  • Zvýšenie pevnosti a pružnosti šľachy
  • Rýchlejší návrat k tréningu
  • Klinicky preukázané zníženie rizika zranenia

FORTIGEL® pre udržateľnú mobilitu

  • Predmetom vedeckého výskumu na regeneráciu kĺbovej chrupavky
  • Stimuluje vlastné mechanizmy tela na udržiavanie zdravých kĺbov a optimálnej pohyblivosti
  • Prirodzene podporuje zdravie kĺbov bez vedľajších účinkov

Chitosan je polysacharid získaný zo schránok kôrovcov, ako sú morské raky, krevety, kraby. V súčasnosti sa využíva ako výživový doplnok. Ide o nestráviteľnú inertnú látku, ktorá vďaka svojej štruktúre je schopná v hrubom čreve viazať tuky, a tým blokovať ich vstrebávanie, následne znižuje cholesterol v krvi a znižuje krvný tlak. je schopný tiež viazať ťažké kovy. Využíva sa i ako doplnok výživy pri chudnutí.

Rešpekt a obavy vyvoláva pojem: nasýtený tuk v potravine. Je to vždy opodstatnené? Treba rozlišovať, v akej potravine nasýtené tuky užívame, či sa jedná o potravinu živočíšneho alebo rastlinného pôvodu. Celý problém je v dĺžke reťazcov, z ktorých sa tuk skladá.

Je vedecky dokázané, že kozie mlieko a produkty z neho (bielkovina, srvátka, syry) sú pre zdravie oveľa prospešnejšie ako mlieko kravské a jeho produkty. Produkty z kozieho mlieka obsahujú množstvo minerálov a vitamínov, zložením a veľkosťou tukových častíc je najviac podobné mlieku materskému, a tak je to aj v prípade bielkoviny, ktorej častice tým, že sú menšie, sú rýchlejšie a lepšie využité bunkami a organizmus to nestojí toľko energie ako u iných bielkovín. Zloženie bielkovinových frakcií (kazeínov) v kozej bielkovine nespôsobuje vznik alergie.

Dobre vyvážená strava so správnym množstvom vlákniny stimuluje správne vylučovanie nestrávených ostatkov z nášho organizmu. Je to dôležité hlavne preto, aby tráviaci trakt fungoval efektívne a naše telo tak mohlo vstrebať z potravy všetky potrebné živiny. Upchatý tráviaci systém môže brániť v jeho správnom fungovaní. Adekvátne množstvo vlákniny je požadované za veľmi dôležité v trávení a naše celkové zdravie.

V tehotenstve je veľmi častý sklon ku vzniku zápchy. Príčina je vo vysokej plazmatickej koncentrácii progesterolu, súvisí i s rastúcou maternicou, ktorá svojím tlakom na črevá a konečník túto situáciu ešte zhoršuje. V tomto stave tehotenstva je výber laxatív tiež obmedzený a tu sa ukazuje ako veľmi dobrá náhrada Psyllium PLUS (alebo BIFICOL) kvôli svojmu komplexnému pôsobeniu.

Nasýtenie je informácia, ktorú zasiela žalúdok, keď je plný a nastáva čas zastaviť jedenie.
Konzumáciou ß-glukánu sa vytvorí v žalúdku a v tenkom čreve viskózna tekutina, ktorá stimuluje žalúdok k odoslaniu informácie o nasýtenosti a pomáha limitovať pocit hladu.

Hrubé črevo je považované za jeden z kľúčových orgánov, ktoré ovplyvňujú celkový zdravotný stav človeka. Rast a množstvo baktérií obývajúcich hrubé črevo, zodpovedných za trávenie potravy, závisí na dostupnom substráte, ktorý je získaný z potravy. ß-glukány, ktoré nie sú trávené v tenkom čreve, ale baktériami v hrubom čreve, sa nazývajú prebiotiká.

Vedecky podložené dôkazy získané za posledných 40 rokov dokazujú, že ß-glukány z ovsa vplývajú na hladinu cholesterolu v krvi a ovplyvňujú trávenie lipoproteínov, a to najmä kvôli tvorbe viskozity v hrubom čreve. Je viacero teórií, ktoré popisujú tento proces. Jedna hovorí o tom, že viskozita v čreve tvorená ß-glukánmi obaľuje žlč, čo vedie k jej vylučovaniu do stolice.

Väčšina potravy, ktorú dnes jeme, je bohatá na uhľovodíky, ktoré sú veľmi rýchlo strávené a vstrebané z čreva do krvného riečišťa, čo spôsobuje vysokú inzulínovú odozvu, alebo glykemický index (GI) – rýchlu sekréciu inzulínu z pankreasu.

ß-glukán obsiahnutý v ovse je neškrobový polysacharid. Podobne ako škrob, je ß-glukán zložený z glukózových monomérov zosieťovaných v dlhých reťazcoch.