fruktózaFruktóza je vhodná na sladenie kávy, čaju, prípravu pečiva, konzervovanie a zaváranie. Použiť ju môžeme všade tam, kde aj biely cukor.

fruktózaFruktóza ovocný cukor
Je vstrebávaný priamo do krvného obehu. Vyskytuje sa hlavne v sacharóze, ktorú tvorí spolu s glukózou. Vo veľkom množstve sa vyskytuje aj v mede /38%/
Fruktóza dokáže dodať telu glykogén rýchlejšie ako rada iných sacharidov. Má nízky glykemický index.

Fruktóza je približne o 30% sladšia ako bežná sacharóza.
Je vhodná pre športovcov ako aj rekonvalescentov. Má veľmi dobrú rozpustnosť a výbornú chuť. Fruktóza je vhodná na sladenie kávy, čaju, prípravu pečiva, konzervovanie a zaváranie. Použiť ju môžeme všade tam, kde aj biely cukor. Doporučená denná dávka fruktózy pre diabetikov je 40-60 g.

Balenie: 10ks /300g/1kart.