fruktozaFruktóza je vhodná na sladenie kávy, čaju, prípravu pečiva, konzervovanie a zaváranie. Použiť ju môžeme všade tam, kde aj biely cukor.

fruktozaFruktóza ovocný cukor
Je vstrebávaný priamo do krvného obehu.
Vyskytuje sa hlavne v sacharóze, ktorú tvorí spolu s glukózou. Vo veľkom množstve sa vyskytuje aj v mede /38%/
Fruktóza dokáže dodať telu glykogén rýchlejšie ako rada iných sacharidov.
Má nízky glykemický index.
Fruktóza je približne o 30% sladšia ako bežná sacharóza.
Je vhodná pre športovcov ako aj rekonvalescentov.
Má veľmi dobrú rozpustnosť a výbornú chuť.
Fruktóza je vhodná na sladenie kávy, čaju, prípravu pečiva, konzervovanie a zaváranie. Použiť ju môžeme všade tam, kde aj biely cukor.
Doporučená denná dávka fruktózy pre diabetikov je 40-60 g.

Balenie: 10ks /300g/1kart.