Inulín vláknina z čakanky

vlaknina-inulin001Inulín je čisto prírodný uhľohydrát, ktorý sa získava extrahovaním z koreňa čakanky (Cychorium intibus). Čakanka má prirodzene vysoký obsah inulínu v koreni. Pri pestovaní čakanky sa nepoužíva žiadna GMO technológia.


Inulín ako diétna vláknina nedokáže byť strávená v zažívacom systéme človeka. Dostáva sa do tráviaceho traktu v neporušenom stave a ovplyvňuje zloženie a konzistenciu v žalúdku a čreve, rýchlosť vyprázdňovania.

 

 

Inulín prechádza nezmenený až do hrubého čreva, kde je fermentovaný baktériami v organizmoch črevnej makrobiálnej flóry. Počet lactobacilov a Bifidobactérií sa zvýši vylúčením patogénnych baktérií. Tento efekt je známy ako probiotický účinok inulínu. Rozmnoženie zdravšej črevnej mikroflóry zlepšuje činnosť čriev, a teda aj zdravie konzumenta.

Inulín má pozitívny efekt na využitie vápnika, horčíka a iných minerálov a redukuje hladinu cholesterolu a sérových lipidov. A je taktiež známe, že efektívne fungujúce črevá zvyšujú imunitu.

 

Optimálna črevná mikroflóra môže byť dôležitým prínosom pre zdravie:
  • zvýšená odolnosť voči patogénnym baktériám
  • zlepšená peristaltika čriev
  • produkcia prospešných látok vrátane krátkych reťazcov mastných kyselín a vitamínu K
  • fermentácia nestráviteľných potravinových zložiek
  • zvýšená absorbcia minerálov

 Inulín je rastlinná ingrediencia, ktorá nie je stráviteľná ľudským zažívacím traktom, a preto je uznaná
za vlakninu.

 

Balenie

Vyrába sa v 300g baleniach.

Schválené Úradom verejného zdravotníctva SR č. OHVBPKV/4522/2008/Ht.