Špaldová celozrnná múka hladká

spaldova-celozrna-mukaPšenica špaldová (Triticum spelta) je jednou z najstarších kultúrnych plodín. Pestuje sa najmä v systéme ekologického poľnohospodárstva. Jej výnimočné kvality ju zaraďujú medzi vyhľadávané obilniny. Pevný dvojitý obal pliev (vyžaduje dodatočné lúpanie po zbere) jedinečne chráni pred kontamináciou, preto je možné použiť celé zrná vo výžive. Je ľahko stráviteľná s vysokým obsahom lepku, vyznačuje sa výraznou orieškovou chuťou. Vysoký obsah vlákniny výrazne podporuje trávenie a črevnú peristaltiku. Špalda je pestovaná v súlade zo zásadami ekologického poľnohospodárstva, takže máte istotu, že Vaše telo nie je vystavené zbytočnou záťažou chemickými látkami.

 

 

V celozrnnej špaldovej múke zostávajú zachované všetky cenné zložky, charakterizujúce pšenicu špaldovú. Múka bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku je vynikajúca na pečenie a priame použitie v domácnosti namiesto klasickej múky. Pôžitok z jedla zvýrazňuje jemne oriešková chuť špaldy. Je výborná na prípravu chleba, na pečenie koláčov a rôznych zákuskov. Môže sa tiež používať na zahustenie pokrmov i na prípravu halušiek.



Priemerné nutričné hodnoty v 100g
Energetická hodnota  357 kcal
Bielkoviny 13g
Sacharidy 72g
Tuky 1.8g

Vitamíny: niacín (B3) 6,8mg (38% ODD), kyselina pantoténová 1mg (18% ODD), tiamín (B1) 0,4mg (23% ODD),
Minerálne látky: fosfor 401mg (50% ODD), horčík 136mg (45,3% ODD), železo 4,44mg (31,4% ODD), zinok 3,28mg (22% ODD)
Vláknina: 9,06g
ODD = odporúčaná denná dávka

Skladovanie: skladujte v suchu

Alergény: Obsahuje lepok.
Krajina Pôvodu: Slovensko