Kozí nápoj 30%

kozi-napoj-30Kozie mlieko je biologicky veľmi významný nápoj, ktoré má iné zloženie ako mlieko kravské. Obsahuje minerálne soli vápnika, horčíka, sodíka, draslíka a fosforu, soli stopových prvkov: medi, zinku, mangánu, titánu, chrómu a kobaltu, vitamíny A, B1, B2, B12, C, D, E a kyselinu listovú.
Vzhľadom ku kravskému mlieku má kozie mlieko nižší obsah železa, kobaltu, vitamínu B12 a kyseliny listovej, naopak má ale vyšší obsah fosforu a vápnika, vitamínu D a riboflavinu a výhodou je aj nižší obsah sodíka.
Množstvo bielkovín je čiastočne vyššie ako v mlieku kravskom, dôležitý rozdiel však spočíva v ich zložení a to je pravdepodobne dôvod, prečo organizmus niektorých ľudí znáša kozie mlieko podstatne lepšie ako kravské. Lepšia stráviteľnosť kozieho mlieka je spôsobená rozmermi a zložením tukových častíc, ktoré sú rozptýlené v malých guľôčkách (podobne ako u mlieka materského).



 

Pozitívne účinky kozieho mlieka dokázali lekárske prieskumy napríklad u týchto chorôb:
prevencia nádorových chorôb – bolo spozorované, že organizmus kozy je schopný vytvárať si účinné protilátky a nikdy neochorie na rakovinu. Pri ochoreniach tráviaceho traktu a pridružených orgánov (pečeň, slinivka), kde je výhodou zásaditejší charakter a vyššia neutralizačná kapacita kozieho mlieka pri strese a migrénach – mnohým ženám trpiacich migrénou pomôže vylúčenie kravského mlieka a výrobkov z neho pri alergiách – 60-70% populácie alergickej na bielkoviny kravského mlieka znáša bez problémov mlieko kozie, ktoré má odlišné zloženie bielkovinových frakcií (kaseínov), ktoré majú najväčšiu úlohu pri vzniku detských alergií pri reumatických bolestiach pri kožných alergiách (ekzémoch) – pomáha predovšetkým kúpeľ v srvátke a stravovanie s vylúčením kravského mlieka a výrobkov z neho. Kozie mlieko pôsobí kladne na výstavbu a obnovu buniek, podieľa sa na ich ochrane pred škodlivými vplyvmi prostredia a tým pomáha vášmu zdraviu a kondícii.


Balenie:

Vyrába sa v 50g a 300g baleniach.