Pohánková kaša kakaová

pohankova-kasa-kakaovaZloženie: pohánka, cukor, kakao.
Semená pohánky sú významným zdrojom vlákniny, železa, draslíka, fosforu, vápnika, medi a vitamínov. Najviac je táto obilnina cenná pre vysoký obsah rutínu, ktorý pôsobí liečivo na celý cievny systém. Rutín má schopnosť spevňovať zoslabnutú stenu ciev, upravuje krvní tlak a zmierňuje potiaže s kŕčovými žilami. Účinok rutínu násobí vitamín C. Pohánka naviac obsahuje ľahko stráviteľnú bielkovinu.

Čítať ďalej...

Chrumky - kakaové

chrumky-kakaovePohánkový extrudovaný výrobok

Zloženie: pohánka, cukor, kakao

Prirodzene bezlepková potravina
Dátum balenia a minimálna trvanlivosť
je uvedená na obale.
Hmotnosť: 50 g

Ryžová vláknina

ryzova-vlakninaRyža - jedna z najpestovanejších plodín na svete. Jej významná nutričná hodnota je známa viac ako 10 000 rokov. Ryžová vláknina, ktorá tvorí obal ryžového zrna, obsahuje minimálne 25% vlákniny, proteíny, tuky, kde 80 % tvoria nenasýtené mastné kyseliny a iné bioaktívne látky, ďalej stráviteľné uhľohydráty (hlavne škroby), vysoký obsah vitamínov B, minerálne látky (hlavne horčík) a je bohatá na antioxidanty (vitamíny, flavonoidy, karotenoidy, gama-oryzanol).

Ryžová vláknina je hypoalergénna, vhodná pre bezlepkovú potravu. Prispieva k lepšiemu tráveniu a má výborný chuťový profil.
Proteín obsiahnutý vo vláknine má jeden z najkomplexnejších aminokyselinových profilov v porovnaní s ostatnými obilninami. Ryžový proteín je známy ako hypoalergénny zdroj proteínov.
Ryžový škrob má neutrálnu chuť a je výborne stráviteľný.
Ryžová vláknina je bohatá na vitamíny skupiny B, hlavne B1 (tiamín) a B3 (niacín).

Čítať ďalej...

Múka ryžová

ryzovaPrirodzene bezlepková potravina, je vyrobená z jemne mletej ryže. Je dobrou náhradou za pšeničnú múku, ktorá dráždi žalúdok, lebo obsahuje lepok.

 

Ryžová múka zabraňuje kvapalné oddelenie pri receptoch, ktoré sú chladené, alebo mrazené.

 

Používa sa pri pečení, varení, príprave kaší (pudingu), obaľovacích zmesí na vyprážanie. Je diétna, ľahko stráviteľná.